Előfizetői tartalom

Középkategóriás képekkel is lehet keresni

Portfolio
Komoly üzleti lehetőségek rejlenek a középkategóriás műalkotásokban - írja a műtárgy.com a New York Times nyomán. Azok a műtárgyak tartoznak ide, melyek művészetileg magas kvalitást képviselnek, ám nem tartoznak a leghíresebb darabok közé, és az alkotóik művei viszonylag nagy számban elérhetőek a piacon. Ezek iránt az alkotások iránt komoly piaci kereslet mutatkozik, mivel nem csak a leggazdagabb gyűjtők engedhetik meg maguknak a megvásárlásukat.

A középkategóriás képek népszerűség jellemzően a régebbi alkotásokra koncentrálódik. Marc Porter, a Christie's amerikai elnöke megerősíti, hogy nagy az érdeklődés a 100 millió dollárnál is drágábban elkelő sztárképeken kívüli műtárgyakra is. Elmondása szerint a vásárlóik 60 %-a II. világháború előtti műtárgyakat vásárol. Természetesen a kortárs művészek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés