Előfizetői tartalom

Módosulhat a TBSZ - Az ügyfelek nem lesznek röghöz kötve

Portfolio
A költségvetési bizottság módosítani kívánja a tartós befektetési szerződésekről szóló törvényt, a javaslat szerint a TBSZ-eket vándorolhatóvá tennék, vagyis évente egyszer lehetővé válna a TBSZ-en lévő pénz és/vagy pénzügyi eszköz áthelyezése egy másik szolgáltatóhoz, méghozzá az adókedvezmény fenntartásával. Ez óriási különbség a mostani helyzethez képest, mert jelenleg az ügyfélnek a lekötési időszak alatt egy szolgáltató mellett kell elköteleződnie. A módosítást még nem fogadták el, ahogy a részletszabályokat illetően is nagyon sok kérdés nyitott még.

A tartós befektetési számlák szabályozására vonatkozó módosító indítványt nyújtott be a költségvetési bizottság, amely nagyon fontos ponton nyúlna bele a rendszer működésébe. A szabályozás jelenleg úgy szól, hogy a TBSZ egy adott szolgáltatóhoz kötődik, és ahol az ügyfél megnyitotta, amellett a szolgáltató mellett kell kitartani a lekötési időszak alatt, és csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés