Előfizetői tartalom

A grafika, a "megengedhető" műtárgy

Portfolio
A grafika, a képzőművészeti technikák közül a gyűjtők számára sokszor a legelérhetőbb árban - írja a műtárgy.com legfrissebb műtárgyajánlójában. A grafikák ritkábban bukkannak fel a nagyszabású múzeumi tárlatokon, azonban több szempontból is kedvesek lehetnek a gyűjtők számára. A grafikák jellemzően papír hordozóra készülnek, így olcsóbban elérhetőek, mint az olajjal vászonra festett alkotások, melyeket a műtárgypiac gyakran felüláraz.

A grafikák árát több dolog befolyásolhatja: a grafikákon belüli határvonal leginkább az egyedi és a sokszorosított művek között húzódik, de igen nagy lehet a szórás a sokszorosított munkákon belül is. Az ár itt nemcsak a sokszorosítás technikájától függ, hanem többek között a példányszámtól, a hordozó minőségétől és attól is, hogy a példányok számozottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés