Előfizetői tartalom

Kétszámjegyű növekedés a pénztáraknál

Portfolio
A harmadik negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona 8 százalékkal nőtt éves szinten, az egy főre jutó vagyon pedig az inflációt bőven felülmúlva több mint 10 százalékkal gyarapodott. Az egészségpénztárak vagyona kis mértékben nőtt, a pénztártagok minimálisan kevesebb esetben vették igénybe a különböző szolgáltatásokat. A magánnyugdíjpénztárak szintén jól szerepeltek, éves szinten 15 százalékkal növelték az egy főre jutó vagyont - derül ki a Stabilitás Pénztárszövetség adataiból.

24 milliárd forintos hozam az önkéntes nyugdíjpénztáraknál A csökkenő alapkamat ellenére tudtak versenyképes hozamot elérni az önkéntes nyugdíjpénztárak, a harmadik negyedévben 24 milliárd forintot is meghaladta a befektetéseken elért hozam. Vagyonuk a harmadik negyedév végén 880,5 milliárd forintra rúgott, ez éves összevetésben számottevő, 8,2 százalékos növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés