FONTOS Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
 
Előfizetői tartalom

Fogy a levegő a lakosság kedvenc alapjai körül?

Portfolio
Novemberben ismét 100 milliárd forint körüli összeggel tudott nőni a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon nagysága, elsősorban a tőkebeáramlásnak köszönhetően a vagyon új csúcson, 4535 milliárd forinton állapodott meg. Egy hónappal ezelőtt a slágernek a pénzpiaci alapok számítottak, azonban most átvették a vezetést az abszolút hozamú-, kötvény- és vegyes alapok. Ebből még nem lehet hosszabb távra vonatkozóan következtetést levonni, az viszont biztos, hogy a főként betétekbe fektető alapkategóriának egyre nehezebb versenyképesnek maradnia. Az alapkezelési szakma számára a feltételek egyelőre kedvezőek, a nagyobb 2013-as emelkedés után viszont mérsékeltebb növekedésre lehet számítani jövőre.

Újabb történelmi csúcsra emelkedett a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, a BAMOSZ statisztikái szerint november végén 4535,2 milliárd forintot kezeltek az alapokban, ami az októberi helyzethez képest 101,4 milliárd forinttal magasabb. Jól láthatóan 2012 közepe óta tartósan emelkedő pályára állt az alappiac, a jegybanki alapkamat lecsökkenésének hatására óriási pénzek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés