Előfizetői tartalom

Jövőre már hozhatod-viheted a TBSZ számládat

Portfolio
Közeleg az év vége, a befektetőknek így érdemes lehet elgondolkodni a tartós befektetési számlák nyújtotta lehetőséggel, ezáltal ugyanis a megtakarítók jelentős adókedvezményben részesülhetnek, vagy akár teljes adómentességet is élvezhetnek. A számla megnyitásra mindig az adott naptári év december 31-ig van lehetőség, ezért érdemes lehet sietni. A minimális befektetendő összeg mindössze 25 000 Ft, a TBSZ számla megnyitására pedig a Portfolio Online Tőzsde rendszerében is van lehetőség.

Nem új keletű dolog már a TBSZ-számla, a konstrukciót 2010-ben hozták létre, azzal a céllal, hogy a lakosság hosszú távú megtakarítási hajlandóságát ösztönözze. A tartós befektetési számla lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a befektető az ún. tartós befektetési számlán helyezi el megtakarítását és a számláról nem vesz fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés