FONTOS Ezt a bankot veheti meg az OTP
 
Előfizetői tartalom

Szorongatott helyzetben a lakosság a betéti kamatok miatt

Portfolio
A meglepetés elmaradt novemberben, az MNB által közzétett adatok szerint folytatódott az értékpapírok előretörése a megtakarítási piacon. A betétekből kivont összegek mellett új megtakarítások is piacra érkeztek, amelyet a többség befektetési jegy vagy éppenséggel lakossági állampapír vásárlására fordított. A jó széria megszakíthatatlannak tűnik, régóta nem láttunk olyat, hogy az értékpapírokba havi alapon rendre 100 milliárd feletti összegek érkezzenek, pedig 2013 első 11 hónapja pontosan ezt mutatta. Nagy kérdés, hogy meddig tart a kedvező tendencia, bár az átlagos betéti kamatok 3% alá csökkenése miatt nagy csodákra rövid távon nem számíthatunk.

A Magyar Nemzeti Bank által közölt adatok szerint a megtakarítási piacon folytatódott 2013 novemberében az egész évre jellemző tendencia, az értékpapírok tovább növelték részarányukat a likvid megtakarítások (betétek, értékpapírok) között. Számításaink szerint novemberben az értékpapírok részaránya 46,7% volt, miközben 2012 közepén még csak 35% környékén állt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés