Előfizetői tartalom

Kirobbanó hozamok a svájci nyugdíjalapoknál

Portfolio
Az előzetes becslések szerint nagyon jó éven vannak túl a svájci nyugdíjalapok, egy tanácsadó cég szerint a medián hozam 6,2%- lehetett, bár nagyon eltérő értékekkel találkozhattunk, annak megfelelően, hogy mekkora részvényarányt tartottak az alapok. Sajnos a válság kirobbanásakor elszenvedett veszteségek még mindig éreztetik hatásukat, a 10 éves átlagos hozam 3,7%-on áll. A nyugdíjalapok ezért nem is érezhetik magukat biztonságban, az alacsony kamatkörnyezet kihívások elé állítja a vagyonkezelőket. Tavaly például jól teljesítettek a részvények, de a nyersanyagok és a kötvények csalódást okoztak - írja az Investment & Pensions Europe.

A svájci nyugdíjalapok 2013-ban átlagosan 6,2%-os hozamot érhettek el - derül ki a Towers Watson előzetes becsléseiből, amelyet a Svájci Nyugdíjalapok Szövetségének megbízásából készítettek. A tanácsadó cég szerint a jó teljesítményeket elérését elsősorban a részvények menetelése segítette, a medián hozam hosszabb távon viszont kedvezőtlenebb, 10 éves időtávon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés