Előfizetői tartalom

A nyugdíjvagyonból csupán 16 milliárd maradt

Portfolio
Novemberi adatok alapján a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona 16,3 milliárd forintra esett vissza, köszönhetően annak, hogy a hónap során 112 milliárd forint állampapír-visszavásárlásra ment el. A vagyon kétharmada számlapénzen van, míg az egyharmada hazai és külföldi részvényekben. Közel három év alatt az alapból több mint 2000 milliárd forintot vitt el az adósságcsökkentés, de például 460 milliárdot nyugdíjak kifizetésére fordítottak. Sőt, az MNV-nél eszközátadás címén 200 milliárd forintos portfólió lehet.

Az Államadósság Kezelő Központ által közzétett adatok szerint november végén a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban már csak mindösszesen 16,3 milliárd forint értékű eszköz volt, annak is a többsége forint számlapénz formájában. Egy hónappal ezelőtt még 132,6 milliárd forintos vagyon volt összességében az alapnál, viszont november folyamán az alapból 112,4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés