Előfizetői tartalom

Megvan a csúcsdöntés - 5017 milliárd az alapokban

Portfolio
Április végén a hazai befektetési alapokban lévő vagyon áttörte az 5000 milliárd forintos határt, köszönhetően annak, hogy a hónap során 63,1 milliárd érkezett az alapokba. A lakosság érezhetően nyitott az alternatív befektetésekre, a legnépszerűbb termékek az abszolút hozamú-, a kötvény- és a vegyes alapok. A trend arra utal, hogy egyre kevesebb tartalék van a lakosságnál, a kilátások viszont a piaci körülmények ismeretében továbbra is kedvezőek.

A befektetési alappiacon 2014 áprilisa történelmi jelentőségű volt, még soha nem fordult elő, hogy a kezelt vagyon meghaladja az 5000 milliárd forintos álomhatárt. Az április végi statisztikák alapján az alapokban lévő vagyon 5018 milliárd forintra nőtt, havi alapon a növekedés 62,3 milliárd forintos volt. Éves alapon a kezelt vagyon több mint 1000 milliárddal nőtt, ha mindezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés