Előfizetői tartalom

Így gazdagodtak meg egyesek a családok gyarapodásán

Portfolio
Rendkívül jól sikerült a 2013-as év a globális vagyonkezelési piacon, a háztartások vagyona 14,6%-kal nőtt, nagyobb részben a kiváló tőkepiaci teljesítmények hatására. A részvénypiacokon látott erőteljes emelkedés helyzetbe hozta a fejlett országokat is, nem csak a fejlődő országokban lehetett kétszámjegyű bővülést elérni. A következő években azonban már nem lesz ennyire felhőtlen a környezet a vagyonkezelők számára, a növekedés motorja áttevődik a feltörekvő piacokra, miközben a verseny egyre szorosabb lesz. Csak azok lesznek képesek megállni a helyüket, akik a piac, az ügyfelek és a működési feltételek változására a megfelelő választ megtalálják - többek között ez is kiderül a Boston Consulting Group friss elemzéséből.

A rózsaszín köd hamarosan eltűnik Kivételesen jó időszakon van túl a vagyonkezelési piac világszerte, tavaly a háztartások pénzügyi vagyona 132 700 milliárd dollárról 152 000 milliárd dollárra emelkedett. Vagyonarányosan a bővülés 14,6%-os volt, ami kiemelkedő érték, 2012-ben ehhez képest "csak" 8,7%-os dinamikát figyelhettünk meg. A növekedéshez - már második éve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés