Előfizetői tartalom

Téphetjük a hajunkat - Szinte semmit sem kapunk a pénzünkért!

Portfolio
Rendkívüli következményekkel járt a kötvénypiacon az MNB-kötvény leváltása, az extra likviditás a hozamgörbe rövid oldalán keresett magának helyet, amely a hozamokat 1,5% közelébe süllyesztette. Az alapkezelők túlságosan optimistán ítélték meg a helyzetet, sokan csak későn ébredtek és rossz feltételekkel tudták a portfóliójukat átalakítani. Piaci információk szerint 1-2 hónapnál tovább nem állhat fent a drámai eltérés az alapkamathoz képest, az alapkezelők már most azon vannak, hogy alternatív megoldást találjanak a bankokkal karöltve. Erre nagy szükség van most, mivel minden tized százalék számít a befektetőknek.

Zavar támadt a rendszerben A Magyar Nemzeti Bank 2014 áprilisában jelentette be, hogy augusztus elejétől megváltozik az irányadó instrumentum, az MNB-kötvény helyébe betét lép, ami alaposan felforgatta a hazai alapkezelési piacot. Az új szabályok szerint az alapkezelők már nem férhetnek hozzá ehhez a likvid termékhez, miközben korábban nagyon is építettek rá. A legfőbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái