Előfizetői tartalom

6 milliárd forintért kelt el egy zsebóra

Portfolio
Genfben újfent kalapács alá került az a zsebóra, amely az eddigi világrekordot tartotta. A Henry James Supercomplication óráért a mostani vásárló 24 millió dollárt fizetett ki, amely 6 milliárd forint. A korábbi rekord 11 millió dollár volt, ezt 1999-ben adták meg érte. Az órát a 20. század elején egy amerikai bankár megbízásából készítették, és sokáig a legbonyolultabb óraszerkezettel büszkélkedhetett - írja a Times.

Ma tartották Genfben azt az árverést, amelyen kalapács alá került a Patek Philippe által gyártott óra is. A vásárló, akinek a személyét titok övezi, jutalékokkal együtt 24 millió dollárt adott a zsebóráért, amely átszámolva 6 milliárd forint. A Sotheby's szerint ez a legnagyobb összeg, amelyet valaha is kifizettek egy óráért, a korábbi rekord még 11 millió dollár volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés