Előfizetői tartalom

Dől a pénz a kötvényguru új alapjába

Portfolio
Meghozta a gyümölcsét a Janus Capitalnek a kötvényguru átcsábítása: novemberben már 1,2 milliárd dollárnyi tőke volt Bill Gross új alapjában. Csak múlt hónapban 770 millió dollárnyi tőke érkezett a kötvényalapba, ráadásul Soros György is arról nyilatkozott, hogy jelentős összeggel szállna be a Janushoz - írja a The Wall Street Journal.

Az elemzők szerint a nagy tőkebeáramlásához Gross jó befektetési döntései is hozzájárultak, ezeken belül is kiemelték a Kínához és Mexikóhoz kapcsolódó jó megtérülést mutató származtatott pozíciók felvételét. A guru által kezelt Janus Global kötvényalap novemberben 0,36%-os hozamot pordukált, és ezzel a teljesítménnyel a Morningstar adatai szerint a hasonló kötvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés