Előfizetői tartalom

Befektetési tippek közvetlenül műgyűjtőktől! - III. rész

Portfolio
A műgyűjtők egy részének - művészként vagy műkereskedőként - mindennapi munkája is a képzőművészethez kapcsolódik. Az ő gyűjtői pályájuk rendszerint kicsit másképp alakul, de nem kevésbé tanulságos azok számára, akik most tervezik első műtárgyaik beszerzését. Ezúttal a gyűjtők között is a közismertek közé tartozó Fehér László Kossuth-díjas festőművésszel beszélget a műtárgy.com.

Egy művész számára természetes, hogy műtárgyak között él, mégsem lesz minden művészből műgyűjtő. Te hogyan és mikor éreztél rá a gyűjtés ízére? A lehetőség már főiskolás koromban adva volt, hiszen évfolyamtársaim gyakran javasolták, hogy cseréljünk képeket. Én akkor ezt elhárítottam, amiért persze sokan nagyképűnek tartottak. Jóval később, már a 90-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés