Előfizetői tartalom

Van-e még remény? Megszólalnak a nyugdíjszakértők!

Portfolio
Sokan felháborodtak a múlt hónapban benyújtott törvényjavaslat miatt, miszerint meg kell szüntetni azt a magánnyugdíjpénztárat, amelynél a taglétszámhoz képesti befizetők aránya a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül nem éri el a 70%-ot. Azóta már sok piaci pletyka és lehetséges megoldási javaslat is felreppent, ezért megkérdeztük Dr. Matits Ágnes és Holtzer Péter nyugdíjszakértőket, hogy ők milyen megoldást tudnának elképzelni a pénztártagok problémájára. Elgondolkodtató javaslatok születtek.

Hogy mi is történt? Varga Mihály még novemberben nyújtotta be a magán-nyugdíjpénztári rendszerre vonatkozó törvényjavaslatot. A pénztárak által felszámítható költségek bővülése és a járadékszolgáltatás rendezése mellett a javaslat kitért arra is, hogy ha a tagdíjfizetők aránya nem éri el a kívánt szintet a vizsgált periódusban, akkor a pénztár be is zárhatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés