Előfizetői tartalom

Ebbe raktad a pénzed? - Akkor nagyot is bukhattál rajta

Portfolio
A svájci jegybank január 15-ei döntése egy régóta tartó növekvő trend megtörését hozta a hazai abszolút hozamú alapok piacán. Egy nap leforgása alatt 10 alapnak sikerült nettó eszközértékének több mint 5%-át elveszítenie, a legnagyobb veszteséget az OTP Supra alap könyvelte el. Az abszolút hozamú alapok nettó eszközértéke január közepe óta folyamatosan csökken, de a legdrasztikusabb képet mégis az alapok kumulált nettó értékesítési adatai mutatják.

Január 15-én a svájci jegybank döntésének hatására jelentős erősödésbe kezdett a frank. Azok, akik frank short pozíciókat tartottak, hatalmas veszteségeket szenvedtek el, és nem volt ez másként néhány hazai abszolút hozamú alapnál sem.Egy nap leforgása alatt 10 abszolút hozamú alap vesztette el nettó eszközértékének több mint 5%-át.Nagy volt a szórás az alapok között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés