Előfizetői tartalom

Itt a lista: ők kerestek a legtöbbet a nyugdíjpénzeken

Portfolio
Gondoltad volna, hogy a legjobban kereső nyugdíjalapok vezérei mind kanadaiak? A Financial Times összegyűjtötte, hogy kik voltak azok a vezérigazgatók és vezető beosztású személyek, akik a legtöbbet keresték 2013-ban a nyugdíjalapok élén. Nem egy esetben több millió dolláros bérekről beszélünk, de a legjobb fizetéssel rendelkező vezető közé már 360 ezer dolláros éves fizetéssel is fel lehetett kerülni. De vajon mekkora volt a legnagyobb fizetés a szektorban?

A kanadai nyugdíjalapok vezetői zsebelték be a legtöbb pénztA kutatás eredményei szerint Jim Leech, az Ontario Teachers nyugdíjalapjának korábbi vezérigazgatója még nyugdíjba vonulása előtt 7,4 millió dollárt keresett 2013-ban, beleértve persze az egyéb ösztönzőket is. Ez már csak azért is érdekes, mivel utódja, Ron Mock "csupán" 2,5 millió dollárt kapott kézhez a kötvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés