Előfizetői tartalom

Gondoltad volna, hogy ez az ország jelenti a tuti befektetést?

Portfolio
A hosszú távú stratégia lehet most az esélye a feltörekvő piaci részvényekbe fektető alapoknak. Egyelőre a lakossági kereslet nem a legjobb ezek iránt az alapok iránt, de sokan bíznak abban, hogy pár éven belül újra divatba jönnek a feltörekvő piaci részvények. Jó példa erre India, ahol a szemfülesebb portfóliómenedzserek már most is jókora hozamokat szakíthattak le, ráadásul a feltörekvő piaci részvényalapokban az indiai vállalati papírok súlya mára eléri a 15%-ot - írja a Financial Times.

Nem volt könnyű éve tavaly a feltörekvő piaci részvényeket tartó befektetési alapoknak. A kereslet megcsappanása 2014 utolsó negyedévében volt a leginkább szembetűnő, miután több mint 5 milliárd dollárnyi tőke áramlott ki ezekből az alapokból (főként Európában). Ha még a feltörekvő részvénypiacokat lekövető ETF-eket is belevesszük, akkor 2014-ben összesen több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés