Előfizetői tartalom

Kortárs és aktuális - Ezt keresik most a befektetők

Portfolio
A konstruktivizmus a modern művészetnek egy olyan irányzata, amely egyszerre érződik kortársnak és aktuálisnak (nem véletlen, hogy sok mai művész is alkot konstruktivista műveket) és mindeközben már komoly történeti múltra is visszatekint. Idén száz éve, hogy Kazimir Malevics, a konstruktivizmus egyik előfutára megfestette a művészeti világot felforgató és az azóta ikonikussá vált művét, a Fekete négyzetet. Vlagyimir Tatlin kontrareliefei - melyek ugyancsak a konstruktivizmus előfutárának számítanak - ugyanúgy 1915 körül készültek el. A műtárgy.com legfrissebb ajánlójában a konstruktivista művészet különleges darabjai közül válogat.

A konstruktivizmus az 1920-as években érte el az első virágkorát, ekkorra egész Európát behálózta a konstruktivista művészet iránti rajongás és a remény, hogy a művészeten keresztül a társadalom is megváltoztatható. Nem véletlen, hogy Magyarországon is megjelent a konstruktivista művészet, ami különösen jól kimutatható Kassák Lajos munkáiban. A konstruktivizmus öröksége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés