Előfizetői tartalom

Windisch: ugyanúgy csalt mind a három brókercég

Portfolio
A botrányban érintett három brókercégnél beragadt összesen 300 milliárd forintból a Befektető-védelmi Alap 80-100 milliárdot téríthet meg - feltéve, hogy osztja a Magyar Nemzeti Bank álláspontját, és fizet a Quaestor fiktív kötvényei után - mondta el a Népszabadságnak adott interjújában Windisch László, az MNB alelnöke. Windisch szerint ha kell, a jegybank közérdekű perrel kényszeríti ki a Beva közreműködését. Összeszedtük a legfontosabb gondolatokat az interjúból.

A felügyelt intézményeknél korábban nem volt gyakorlat a szerverállományok teljes felügyeleti lemásolása. Mindhárom brókercégnél lényegében ugyanúgy történt a csalás, a jogi minősítésekben lehetnek különbségek a cégek és ezen belül az adott ügyletek között, de lényegében ugyanazt csinálta a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor is. A Quaestor legális kötvényprogramjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés