Előfizetői tartalom

Rejtőzködő ember került a Quaestor kormányrúdjához

Portfolio
Releváns szakterületi tapasztalat nélkül úgy került az MNB által kirendelt felügyeleti biztosként a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez Szombati Zsigmond, hogy benne sem volt a felügyeleti biztosok névjegyzékében - mutat rá mai cikkében a Figyelő. Az okokat firtatva számos helyen akadályokba ütközött a lap, de azt megtudta az MNB-től, hogy Szombati kiválasztására "az eset egyedi körülményeit mérlegelve került sor", és a jegybanki érvelés szerint a személy végzettsége, illetve szakmai tapasztalata messzemenően megfelelő. A lap több szintén igen érdekes információt is közölt, amelyek a Quaestor-botrány körüli aggályokat feltehetően nem csillapítják.

A lap cikkének néhány további érdekes vetülete:Tudomásuk szerint Szombatit karácsonykor küldték el az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-től vezérigazgató-helyettesi posztjáról, igaz jó kapcsolatokat ápolt az MFB korábbi vezérével, Baranyay Lászlóval Ismerőseit megdöbbentette Szombati új pozíciója, mivel bürokratikus embernek ismerték, aki belső szabályzatok írásával töltötte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés