Előfizetői tartalom

Még az indiaiak is többet spórolnak nyugdíjra, mint a magyarok

Portfolio
Közzétette az Aegon negyedik nemzetközi kutatását, amely 15 ország lakosságának nyugdíjfelkészültségét vizsgálja. A kutatásból kiderül, hogy világszinten is alacsony a nyugdíjra való felkészültségi fok, Magyarország pontszáma alapján az utolsó előtti helyet foglalja el. A jobb egészségügyi állapot szorosan összefügg a rendszeres megtakarítással és nyugdíjra inkább a férfiak spórolnak jobban - hangsúlyozta Horváth Gyula, az Aegon Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese a társaság mai sajtótájékoztatóján.

A 2015. évi Nyugdíjfelkészültségi Index összpontszáma 5,9, ami alacsony nyugdíjra való felkészültséget tükröz. A kutatásban résztvevő országok közül India érte el a legmagasabb pontszámot (7,0), míg Magyarország pontszáma 5,1 lett, amellyel az országok között a 14. helyen áll.Bár a nyugdíjra való felkészültséggel kapcsolatos érzések pozitívabbak a korábbi évekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés