Előfizetői tartalom

Golgota-ügy: kitiltják Pákhot az országból?

Portfolio
Múlt héten robbant a hír, miszerint a régóta, Pákh Imre és az MNB között húzódó vitára a kormány meglehetősen váratlan lépéssel válaszolt: védési eljárást indítottak Munkácsy Golgotájára, amely megakadályozza a tulajdonost abban, hogy kivigye a festményt az országból. Az Origónak adott interjújában Pákh azt is elárulta: három ügyben is "figyelmeztetést" kapott, ebből kettőt már beváltottak. Csak az országból való kitiltás maradt.

Június 10-én jött a hír, miszerint a Miniszterelnökség elrendelte a Pákh Imre tulajdonában lévő Golgota-festmény védési eljárását. Ennek keretében az alkotásra végleges kiviteli tilalom vonatkozik, a tulajdonos a mű őrzési helyének megváltoztatását köteles bejelenteni. Ezen felül, ha a tulajdonos el kívánja adni a festményt, az állam elővásárlási joggal rendelkezik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés