Előfizetői tartalom

Hétfőn indul a Quaestor-kötvényesek kártalanítása

Portfolio
2015. július 13-tól elindulhat a Quaestor törvény szerinti kötvény kárrendezésnek a Befektető-védelmi Alapot (Beva) terhelő kártalanítási rész kifizetése. A Beva a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) útján a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizeti ki a károsultaknak, egyenként 20 000 euróig (kb. 6 millió forintig). Ez közel 32 000 ügyfélnek összesen 88 milliárd forint kifizetést jelent. A 100 000 euróig (30 millió forintig) fennmaradó összeg további kifizetésére, hasonló, közel 100 milliárd forintos nagyságrendben egy jelenleg zajló alkotmánybírósági eljárás lezárulta után kerülhet sor - áll a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának közleményében.

2015. július 13-tól kezdve a Quaestor kötvény károsultak igényeit a Beva a QA által a kárrendezési eljárás részeként fizeti ki a 2001. évi CXX. tv. (Tpt.) szabályainak figyelembevételével, ami a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelések 20 000 euróig (kb. 6 millió forintig) való megtérítését jelenti. A QA személyre szóló levélben értesíti a befektetőket a benyújtott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái