Előfizetői tartalom

Ködösít az MNB a Tiziano-képről

Portfolio
Az elmúlt napokban nagy hullámokat kavart a hír, hogy a Magyar Nemzeti Bank a tavaly meghirdetett Értéktár programja keretében egy hazai magángyűjtőtől 4,5 milliárd forintért megvette Tiziano Mária gyermekével és Szent Pállal című festményét. Eddigi tulajdonosa a festményt 2005-ben a Nagyházi Galéria árverésén vásárolta, jutalékkal együtt valamivel több, mint 165 millió forintért. Feltehetően az élénk és vegyes visszhang késztette a bankot, hogy sajtótájékoztatót hívjon össze, melyen Gerhardt Ferenc, az MNB Értéktár programot vezető alelnöke és Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója vonta meg a program eddigi mérlegét - a műtárgy.com beszámolója következik.

A program keretében a bank eddig 9 egyedi műtárgyat, illetve műtárgy vagy dokumentum-együttest vásárolt meg és segítette a Szentendrei Szabadtéri Múzeum erdélyi tájegységének kialakítását. Két újabb vásárlást, melyek jogi formába öntése még nem fejeződött be,a sajtótájékoztatón jelentettek be: eszerint a miskolci Herman Ottó Múzeum képtárába kerül letétbe Kövesi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái