Előfizetői tartalom

Ezekbe az olcsó befektetésekbe habarodtak bele a befektetők

Portfolio
Rekordmértékű, 74 ezer milliárd dolláros vagyont kezeltek tavaly a világ alapkezelői. Az alapkezelői piac profitja 102 milliárd dollárra nőtt, miközben egyre nagyobb nyomás helyeződik a szolgáltatókra a vagyonkezelési díj csökkentése miatt, ami már jó néhány befektetési alapnál látható változásokkal is járt. A BCG globális alapkezelői piacot bemutató tanulmánya szerint a befektetők egyre inkább a passzív és speciális alapokat keresik, az aktívan kezelt alapok mára háttérbe szorultak. Az egyre szigorodó szabályozások is megkeserítik az alapkezelők mindennapjait, a tanulmány szerint ma már például kétszer is érdemes meggondolni az amerikai piaci jelenlétet.

A globális alapkezelői piac számokbanA globális alapkezelői piac profitja 102 milliárd dollárra nőtt 2014-ben, ami már a 2007-ben indult válság előtti szinteket idézi a BCG tanulmánya szerint. A profit mellett a kezelt vagyon mértéke is nőtt: egy év alatt 8%-kal, 74 ezer milliárd dolláros rekordszintre ugrott a vagyon mértéke, amelyhez hozzásegített a frissen beáramló tőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés