Előfizetői tartalom

Rekord magasra nőtt a világ nyugdíjpénze

Portfolio
A 300 legnagyobb nyugdíjalapban összesen több mint 3%-kal növekedett a kezelt vagyon mértéke 2014-ben, mellyel így már 15 ezer milliárd dollárt is meghaladja az általuk kezelt nyugdíjvagyon összege. Ebből a legnagyobb részt az észak-amerikai és európai nyugdíjmegtakarítások teszik ki, a friss tanulmány szerint Amerika mellett Európa spórol a legtöbbet a nyugdíjas évekre - írja a Reuters.

Egy, a Pensions & Investments (P&I) által frissen közzétett tanulmányból kiderül, hogy növelték tavaly a fejlett világban élő idősebb állampolgárok a nyugdíjra szánt megtakarításaikat, mindeközben pedig az egyes országok kormányai is különféle támogatásokkal és ösztönzőkkel igyekeztek hozzájárulni az öngondoskodáshoz. Észak-Amerikában volt a legmagasabb a nyugdíjmegtakarítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés