Előfizetői tartalom

Már itt sincs biztonságban a pénzed

Portfolio
Már megszoktuk, hogy a részvényalapunk árfolyama folyamatosan esik és emelkedik, de úgy tűnik, hogy a kötvényalapok is ezt a tendenciát kezdik mutatni. 2015-ben ez a befektetési forma már távolról sem nyújtja azt a kiegyensúlyozott és tervezhető növekedést, melyet korábban elvártunk: sosem voltak még a kötvényalapok ennyire kitéve a piac eseményeinek- írja a Wall Street Journal.

Elemzők szerint a következő, eddig kisebb mértékeben jelentkező kockázatok kezdtek el hatni kötvényalapunk árfolyamára: A Fed-kamatdöntés ismét emelés nélkül zárult. Mivel a makrogazdasági adatok továbbra sem indokolják, hogy az emelés megtörténjen, könnyen lehet hogy hosszabb távon az amerikai alapkamat alacsony marad. Elsősorban ez a fejlődő piacokon okozhat kockázatot:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés