Előfizetői tartalom

Bukhatsz, ha a tömeggel mozogsz

Portfolio
Egy Morningstar-tanulmány szerint nagyobb összefüggés van a befektetési alapok teljesítménye és a tőkeáramlás között, mint gondoltuk. Azok az alapok, amelyekbe berakták az ügyfelek a pénzüket, alulteljesítették azokat az alapokat, amelyek a legnagyobb pénzkivonásokat szenvedték el. A tanulmány hároméves teljesítményeket vizsgált, 2006 és 2014 között működő, magas kapitalizációjú részvényalapok esetében - írja a Zacks .

A felmérés szerint azok az alapok, amelyek nagyobb tőkebeáramlást tapasztaltak, átlagosan 7,8% hozamot hoztak, amelyekből viszont kiáramlott a tőke, 8,1%-ot. A plusz befektetett tőke miatt a vagyonkezelőknek fel kell használniuk az alap likvid eszközeit, mert ha nem fektetik be azonnal a beérkezett összegeket, az alap összteljesítménye is romolhat a magas készpénztartalom miatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés