Befektetés

MKB: próbálnak magukhoz térni a részvénypiacok

Daróczi Andor
MKB Alapkezelő
"Szeptemberben a részvénypiacok az augusztus végi piaci zuhanásból próbáltak magukhoz térni; a hónap első felében az amerikai jegybank nyíltpiaci bizottságának kamatdöntésére vártunk. Bár a Fed döntéshozói végül a kamatok nullán tartása mellett döntöttek, a kiadott közlemény és a Fed elnöknője által tolmácsolt vélemények szerint az ottani monetáris politikai döntéshozók továbbra is idei - tehát vélhetően decemberi - kamatemelésre készülnek. A piaci szereplők meglehetősen megosztottak voltak a kimenettel kapcsolatban, és egyelőre úgy tűnik, hogy maga a döntés sem hozott széleskörű fellélegzést a piacokon. Előretekintve, mi arra számítunk, hogy a döntés üzenetének a megértéséhez a piacoknak még időre van szüksége, illetve a közeljövőben hangsúlyosabb szerepet fognak kapni a piaci mozgásokban az ázsiai, elsősorban a kínai gazdaság irányából érkező makrogazdasági adatok.

MKB: próbálnak magukhoz térni a részvénypiacok
A magyar pénzpiacokon az elmúlt hetek nemzetközi eseményei csak tompítottan voltak érezhetőek. Sem a forintban, sem a hazai kötvénypiacon nem volt különösebben érzékelhető és tartós hatása a fejlett piaci mozgásoknak. Talán nagyobb jelentősége volt most idehaza az olyan egyedi sztoriknak, mint az S&P hitelminősítő aktuális ország-felülvizsgálata, vagy a Richter originális készítményével kapcsolatos kedvező amerikai gyógyszer-felügyeleti döntés. Rövidtávon továbbra is kicsit szürkébb kereskedésre és kevés piaci lehetőségre számítunk itthon; ha érkezik is impulzus a magyar piacokra, annak eredetét külföldön érdemes keresni.

A modellportfoliónkban a fentieknek megfelelően nem javaslunk most változtatást. Továbbra is látunk értéket szelektíven a részvénypiaci befektetésekben, és ha meg is kell ijedni majd valamikor a részvénybefektetésektől, véleményünk szerint ennek még nincs itt az ideje. A részvényekkel kapcsolatos kockázatokat és hozamokat nagyjából kiegyensúlyozottnak látjuk, és befektetőként továbbra is inkább az egyedi sztorikra fókuszálnánk most a nagy piacirányokkal kapcsolatos stratégiai döntések helyett. A széles értelemben vett feltörekvő piacokon és a nyersanyagpiacon megítélésünk szerint már láttuk az indokolható esés döntő részét. Ezzel együtt ezekben az eszközosztályokban még korainak érezzük kijelenteni a piaci fordulat lehetőségét, hiszen a világgazdaság - és ezen belül a legnagyobb feltörekvő országok gazdaságainak - állapota továbbra is törékeny. A monetáris politikai döntéshozók szerte a világban továbbra is igen jelentős mértékű stimulussal próbálják támogatni az egyes gazdaságok talpra állását, de érzésünk szerint a stratégiai, hosszú távú allokációs döntések ideje csak jövőre jöhet el."

MKB: próbálnak magukhoz térni a részvénypiacok
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
Találd meg a neked való befektetési alapot!
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
forint zuhanás euró árfolyam