Előfizetői tartalom

Hogy fogjuk megúszni a nyugdíjkatasztrófát?

Portfolio
A kormány hosszabb távon az egyéni nyugdíjszámlák létező rendszerének kiterjesztését, az MNB pedig rövid távon egy nagy ívű tőzsdefejlesztési stratégia bemutatását tervezi - hangzott el a Portfolio keddi Öngondoskodás konferenciáján.Fontosabb részletek Varga Mihály (NGM): ha folytatódik a lakossági papírok sikere, elképzelhető, hogy az intézményi befektetők is újra beléphetnek a lakossági papírok piacára. Nagy Márton (MNB): nem töltötte be a szerepét eddig a BÉT, de az MNB személyében erős tulajdonosa lesz. Mérő László matematikus-gazdaságpszichológus: az okos ember Extrémisztánban és Átlagisztánban is jól boldogul. Harmati László (Erste): egyre több pénzt tesznek félre a magyarok lakásvásárlásra, míg a váratlan kiadásokra vagy nyugdíjra szánt megtakarítások visszaestek. Demeter Ákos (Deloitte): a magyar társadalom egy elöregedő társadalom, 2060-ig nézve a trendet a fiatalkori függőségi ráta változatlan marad, míg az időskori megnő, a teljes függőségi ráta pedig soha nem látott szintre emelkedik. Pénzügyi vezetők: szinte nincs versenytársuk az állampapíroknak. Privátbankok: limitemelési hullám jöhet. Alapkezelők: a brókerbotrányok szele már eltűnt. MNB: több brókercég engedélyét is visszavonhatják idén. Nyugdíj: az állami rendszer csak rövid távon fenntartható.

2015. október 27. 18:11 Megosztás Demográfiai cunami közeleg A kormány álláspontja ellenére továbbra is veszélyben van a nyugdíjrendszer, 2060-ban 1,3 dolgozó fog eltartani egy nyugdíjast - hangzott el a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferenciáján....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés