Előfizetői tartalom

MNB: több brókercég engedélyét is visszavonhatják idén

Portfolio
Bár a brókerbotrányban érintett szabálytalanságokhoz hasonlókat a mostani célvizsgálatok során nem tárt fel a felügyelet, azonban Végh Richárd, az MNB piacfelügyeleti igazgatója a Portfolio Öngondoskodás konferenciáján elmondta, hogy több szolgáltatónál is komoly szabálytalanságot tárt fel az MNB, és elképzelhető, hogy ezekben az esetekben az engedélyek visszavonására is sor kerülhet idén. A Beva-tagok jövőbeni terheiről és a Bevát érintő szervezeti változásokról is szó esett a konferencia záró szekciójában.

dr. Kiss Krisztina, a Beva vezető jogtanácsosa a Beva jelenlegi és jövőbeni kihívásairól tartott előadásában az alábbi főbb pontokra hívta fel a figyelmet a Beva működésében: A kezdeteknél még 100 felett volt a taglétszám, és a brókercégek voltak túlsúlyban a tagok között, majd a tőkepiaci változások hozták meg a tagsági kört változását. A biztosított befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés