Előfizetői tartalom

Félnek befektetni, inkább otthon tartják a pénzüket a magyarok

Portfolio
Egyre nagyobb teret nyer az öngondoskodási szemlélet hazánkban. A bankszámlával rendelkező felnőtt lakosság fele már öngondoskodik. Nyugdíj területén azonban rosszabbak a kilátások, mint amire a magyarok számítanak: érezzük, hogy kevesebbet kapunk majd, mint amennyi elég lenne, de még mindig felülbecsüljük nyugdíjunk várható mértékét. Az inflációval és a banki kamatokkal kapcsolatos érzet is nagymértékben eltér a valóságtól - írj az OTP Bank legfrissebb közleményében az Öngondoskodási Indexére hivatkozva.

A bankkapcsolattal rendelkező 18-70 évesek 52 százaléka folytat valamilyen formában pénzügyi öngondoskodást. Jelenleg 3,1 millióan rendelkeznek megtakarítással, ami tavalyhoz képest 3 százalékpontos növekedést jelent (70-ről 73%-ra). Az embereket láthatóan foglalkoztatja jövőjük alakulása és, hogy annak fedezetét már ma meg kell kezdeni előteremteni. Többségük az öngondoskodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés