Előfizetői tartalom

Vége az aranykornak: elege lett a cégeknek a vagyonkezelőkből

Portfolio
Semmi nem befolyásolta annyira az amerikai cégek stratégiáját és pénzügyi gondolkodásmódját, mint a válság után népszerűvé vált aktivista alapok és az ezeket kezelő, milliárdokat mozgató menedzserek. Az idei év veszteségei miatt azonban úgy tűnik, hogy sok igazgatótanácsnak kezd elege lenni a vagyonkezelőkből - írja a Forbes.

A legnagyobb amerikai cégek, a Dell, a Dupont, az Apple, a Microsoft, egytől egyik ki voltak téve az úgynevezett "aktivista befektetők" befolyásának az elmúlt években. Teljesen mindegy, hogy a gazdaság melyik ágában működött egy adott vállalat, a hedge fundok vagyonkezelőinek mindig elég pénze volt ahhoz, hogy ha fantáziát látnak egy vállalatban, be tudják vásárolni magukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés