Befektetés

Még idén jöhet az új Quaestor-törvény

MTI
A kormány még az idén elkészíti az egykori Quaestor-ügyfelek kártalanításáról szóló törvény új tervezetét - írja szombati számában a Népszabadság, a Magyar Idők és Magyar Hírlap egy, az Igazságügyi Minisztériumban zajlott háttérbeszélgetésre hivatkozva. Az értesülések szerint az új törvény a Hungária Értékpapír Zrt. ügyfeleire is vonatkozhat.
A Magyar Idők Völner Pál igazságügyi államtitkárra hivatkozva azt írta: a korábban sokak által bírált 30 milliós határösszeg az új javaslatban is megmarad. Egyéb konkrétumról az államtitkár nem beszélt, mert a kormány még egyeztet a Magyar Bankszövetséggel.

A Népszabadság szerint a tervek alapján az esettípusra határoznák meg a törvényt, vagyis a közös tulajdonosi kör által kibocsátott vállalati kötvényeket érintő visszaéléseknél a Befektetővédelmi Alapnak helyt kell állnia.

A Magyar Hírlap azt írta: a tervek szerint a minisztérium a december 2-i kormányülésre terjeszti be a tervezetet, amelyet a december 15-i, idei utolsó parlamenti ülésig el is akarnak fogadtatni.

A vs.hu cikke szerint az új Quaestor-törvény a Hungária Értékpapír Zrt. ügyfeleire is vonatkozna, erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk:
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street tőzsde