Előfizetői tartalom

Nem minden Quaestor-károsult kaphatja vissza a pénzét

Portfolio
Várhatóan 2016. május végén láthatnak valamit is a pénzükből a károsultak a tegnap benyújtott, a korábbi Quaestor-törvényt hatályon kívül helyező új tervezet szerint. Elődjéhez képest több fontos változást is tartalmaz a károsultakra és a Beva-tagokra nézve is a törvénytervezet. Nem mindegy például, hogy a károsultak a fiktív vagy valós kötvényeiket pontosan milyen vállalattól vették, a tervezet mostani megfogalmazásában a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. ügyfelei akár ki is maradhatnak a kártalanítási körből. A kártalanítás terheit álló Beva-tagoknak pedig a felszámolási eljárás sikerességétől függetlenül jár az adó-visszatérítés, de csak 2017-től.

A tegnap benyújtott törvénytervezet értelmében a törvény azon, kötvényeket értékesítő cégekre vonatkozik, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek: a kibocsátó (a Quaestor esetében a Hrurira) kapcsolt vállalkozásának, és emellett befektetési szolgáltatónak minősülnek, továbbá a törvény hatályba lépésének napján (tehát 2016. január 1-jén) felszámolás alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés