Előfizetői tartalom

Fordulat a befektetéseknél: új kedvencet találtak a magyarok

Portfolio
Novemberben a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon átlépte az 5700 milliárd forintot, ami 0,8%-os vagyongyarapodást eredményezett októberhez képest. Múlt hónapban az értékesítési és hozamadatok is pozitív képet festettek, a magyarok leginkább az ingatlan és kötvényalapokat keresték. Jelentős fordulatnak is szemtanúi lehettünk, az adatok rögzítése óta még nem volt példa arra, ami novemberben bekövetkezett: a kötvényalapok vették át a pénzpiaci alapok helyét a legnagyobb vagyont kezelő befektetési alapok versenyében.

Kis mértékben ugyan, de novemberben is folytatódott a hazai befektetési alapok piacának vagyonnövekedése. A BAMOSZ adatai szerint november végén átlépte az 5708 milliárd forintot a hazai alapkezelők által kezelt vagyon értéke, ami 0,8%-os vagyonnövekedést jelent az előző hónaphoz képest.A vagyonnövekedés mellett az értékesítési adatok is 29 milliárd forintos pluszban zártak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés