Előfizetői tartalom

Két év alatt dupláztak - Hét ábrán az idei lakossági kedvencek

Portfolio
A lakossági állampapírok piaca az utóbbi időben folyamatosan növekszik, míg a hazai befektetési alapok jóindulattal is csak szerény növekedést mutattak fel ebben az évben. A vegyes alapok viszont kilógnak a sorból, 2014 eleje óta a kezelt vagyonuk megduplázódott, ezzel pedig még a slágerterméknek tartott abszolút hozamú alapokat is lekörözték a vagyongyűjtési versenyben. Mostani cikkünkben hét érdekes ábrán mutatjuk be, mit is kell tudni a lakosság új kedvenceiről.

A negyedéves összesített nettó értékesítési adatok is bizonyítják a vegyes alapok térnyerését: az utóbbi három évben mindegyik negyedévben pozitív keresletet mutattak a befektetők a vegyes alapok iránt, míg a pénzpiaci, kötvény, de még az abszolút hozamú alapoknál is voltak erősen mínuszba forduló időszakok. Igaz, a harmadik negyedévben a kereslet kissé visszaesett.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés