Előfizetői tartalom

Hivatalos: kevesebbet hoznak az életbiztosítások

Portfolio
Ha hosszútávon, legalább 15-20 év múlva megvalósítandó célokra szeretnénk félrerakni, gondolkodhatunk a vegyes életbiztosításokban, amelyek egy bizonyos mértékű hozamot garantálnak és az efölött elért hozam egy részét is visszafizetik. Rossz hír viszont a vegyes biztosításokban gondolkodó befektetőknek, hogy a maximálisan kiszabható garantált hozam mértéke csökken és ezt az erre vonatkozó technikai kamatláb mértékével is elismerte hétfőn az MNB.

Egy vegyes, vagy más néven hagyományos életbiztosítás befektetési része lényegében két komponensből tevődik össze, az egyik az úgynevezett technikai kamat, ez az a szerződéses összeg, amit a biztosító minden évben kifizet a biztosításunk költségek elvonása utáni részére, az úgynevezett díjtartalékra. A biztosító a díjtartalékot úgy tudja kifizetni, hogy jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés