Előfizetői tartalom

Brókerkárosult vagy? Erre figyelj a TBSZ-nél és a NYESZ-nél

Portfolio
Tegnapi közleményében a felszámoló közölte, hogy megkezdik a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor esetén a TBSZ-en és NYESZ-en nyilvántartott, meglévő vagyonelemek kiadását. Nem árt ugyanakkor figyelni arra, hogy a meglévő értékpapírokat melyik szolgáltatóhoz szeretnék átvinni a károsultak, emellett sokakban kérdésként merülhet fel, hogyan lehet a NYESZ-en lévő megtakarítást TBSZ-en elhelyezni és egyáltalán hogyan lehet egy már lezárt gyűjtőévvel rendelkező TBSZ-re pénzt utalni. Kérdések és válaszok formájában összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A tegnapi PSFN közlemény fontosabb pontjai: "A TBSZ vagy NYESZ számlával rendelkező ügyfeleket a felszámoló ezúton nyilatkozattételre hívja fel. Az érintettek kérhetik, hogy az eszközeiket jogfolytonosan egy másik szolgáltatónál vezetett TBSZ vagy NYESZ számlára adja ki a felszámoló. Ez esetben az ügyfél dönthet úgy, hogy egy másik szolgáltatónál új TBSZ vagy NYESZ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés