Befektetés

A profi vagyonkezelők helyett az olcsó klónokat kedvelik a befektetők

Portfolio
Egyre több befektető veszti el a hitét a profi vagyonkezelőkben, az indexkövető alapok népszerűsége viszont növekszik az USA-ban - írja a Wall Street Journal.
A befektetők 207,3 milliárd dollárt vettek ki az amerikai aktívan kezelt alapokból, miközben 413,8 milliárd dollárt öntöttek olyan passzív alapokba, amelyek egy tőzsdei indexet követnek le az aktív alapok költségeinek töredékéért, a Morningstar adatai szerint.

A pénzkimenekítés nagy része, körülbelül 169 milliárd dollár, olyan alapokból került ki, amelyek fundamentálisan elemeztek egyedi amerikai részvényeket. A befektetők hozzászoktak a hétéves bikapiac hozamaihoz, a tavalyi rossz teljesítményért sokan a vagyonkezelőket okolják. Az esések közben nem álltak meg: a Dow Jones Industrial 2,2 százalékot esett szerdán és 7,3 százalékos mínuszban van az év eleje óta.

A 2015-ös pénzmozgás a legnagyobb nettó vagyonkimenekítés, amit a hagyományos vagyonkezelők 2008 óta elszenvedtek és a legnagyobb pénzügyi migrációs hullám, amely valaha elindult az aktívan kezelt alapokból a Morningstar adatai szerint.

Ironikus módon ez pont egy olyan évben történt, amikor az aktívan kezelt alapok túlteljesítették az indexkövető alapokat, 2012 óta először.
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Webp