Befektetés

Jó hírt hozott befektetőinek a Citigroup (2.)

Portfolio
A vártnál 1 százalékkal magasabb, 1,06 dolláros egy részvényre jutó nyereségről adott számot a Citigroup, a bankcsoport bevétele is meghaladta az elemzői konszenzust, 4,3 százalékkal. Ennek ellenére körülbelül 2,69 százalékos mínuszban van a bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben.
A vártnál magasabb, 1,06 dolláros egy részvényre jutó eredményről és 18,6 milliárd dolláros bevételről jelentett a Citibank. A Citigroup ezzel 2006 óta a legjobb nettó bevétellel zárta 2015-öt.

Jó hírt hozott befektetőinek a Citigroup (2.)
A banknak az év vége különösen nehéz volt, a pénzintézet hitelállománya 4 százalékkal csökkent az egy évvel azelőtti bázishoz képest. A Citicorp hitelportfóliójának a növekedését a Citi Holdings jelzáloghitel portfóliójának esése okozta, valamint a OneMain Financial eladása, ami 2015 utolsó negyedévében zajlott. Szintén az utolsó negyedévben a Standard & Poors megfigyelési listára helyezte a Citi bizonyos részeit, mert a kormány jelezte, hogy egy esetleges válságban nem mentené ki a bank érintett ágazatait.

Jó hírt hozott befektetőinek a Citigroup (2.)
A Citi nyereségének az is jót tett, hogy 2015-ben kevesebbet költöttek jogi költségekre, mint tavalyelőtt, ez viszont változhat idén. Ezen a héten fizetett ki ugyanis egy komolyabb bírságot a Citi egy régóta zajló bírósági ügyben: az Allied Irish Banks megvádolta a céget, hogy segített egy csaló devizakereskedőnek 691 millió dolláros veszteséget okozni. A megegyezés részletei nem nyilvánosak, de az ügy az engedély nélküli kereskedési botrányok legnagyobbja volt, amikor fényre derült.

2016-ot 12 százalékos eséssel kezdte a pénzintézet részvényének árfolyama, a nyitás előtti kereskedésben a papír közel 2,69 százalékos mínuszban van, a jó eredmények ellenére.

Jó hírt hozott befektetőinek a Citigroup (2.)
BÉT
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
nyugdíj191203gettystock