Előfizetői tartalom

Lakástakarékot szeretnél? Így kaszálhatsz a legtöbbet

Portfolio
Újra terítékre kerültek a lakás-takarékpénztárak, mivel a kormány a brit mintájú otthonteremtési közösségeket tervez számukra konkurenciaként létrehozni. Addig, amíg még nem körvonalazódik, hogyan tervezik ezt kivitelezni, lakáscélra továbbra is a legjobb lehetőség a lakástakarék maradt számunkra. A kormány ugyanis az eddigi információk alapján nem tervezi, hogy ezekhez a termékekhez hozzányúl. Nézzük meg, hogyan tudunk ezen a legtöbbet keresni.

Mi az LTP?A lakás-takarékpénztár (LTP) egy lakáscélú rendszeres megtakarítási forma, ahova havi, vagy éves rendszerességgel tudunk befizetni. A megtakarításra a betéti kamatok (1-3%) mellett az állam 30 százalékos éves támogatását is élvezzük, amelynek felső határa 72 000 forint. A felvett összeget csak lakásvásárlásra, felújításra lehet elkölteni. A megtakarítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés