Ezek a befektetések lassan ingyen dolgoznak neked
Befektetés

Ezek a befektetések lassan ingyen dolgoznak neked

Portfolio
Felgyorsult az alapkezelők árversenye Amerikában: a legnagyobb alapkezelők közt volt olyan, amelyik tavaly 50 százalékkal csökkentette az éves vagyonkezelési költségeit. A hozamkörnyezet egyre alacsonyabb, a befektetők egyre árérzékenyebbek, az árverseny viszont csak a nagyoknak éri meg igazán - írja a Wall Street Journal.
Számos hazai biztosítón keresztül fektethetünk amerikai alapkezelők termékeibe, ők is jelen lesznek a Portfolio Biztosítás 2016 Konferencián. Regisztráljon Ön is!
Novemberben a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock Inc. bejelentette, hogy több mint 50 százalékkal csökkenti egy olyan ETF-jének az éves költségeit amelyik az amerikai részvénypiac teljesítményét követi le. A nap végére a rivális Charles Schwab Corp vezetői is hasonló döntést hoztak. Decemberre pedig a Vanguard Group jelentett be 25 százalékos árcsökkentést egy tucat alapjánál.

Így számos befektetési portfólió éves költsége kezd a nulla felé közeledni, számottevő hozamok hiányában ez az egyetlen fegyvere az alapkezelőknek. A csökkenés néhány éve már tart, de kifejezetten erős lendületet vett, mivel az ügyfelek egyre inkább a költségek alapján döntenek.

Így már több mint 100 befektetési alap kerül 10 dollárba 10 000 dolláronként, amely még 40 dollár volt 2010-ben a Morningstar adatai szerint. Átlagosan jelenleg az oldal által követett befektetési alapok 1,07 százalékos éves kezelési költséget számítanak fel, amely 2005-ben még 1,22 százalék volt. Az ETF-ek és indexkövető alapok az aktív alapok költségeinek töredékéért dolgoznak.

A legtöbb elemző szerint már egyenesen veszteséges az, ahogy egyes befektetési alapok dolgoznak, mivel a vagyonkezelési költségekből az alapkezelők nem tudják feltétlen fedezni a befektetésekkel kapcsolatos kutatómunkát, a sales és marketing költségeiket. Az alapkezelők részéről ez viszont olyan, mint amikor durva akciózással becsábítja a vásárlókat egy szupermarket, így a többi termékük iránt is növekszik a kereslet. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy igazi előnye csak a legnagyobb alapkezelőknek származik az árversenyből, mivel csak ők dolgoznak akkora volumenű tőkével, hogy alacsony költségekből is hasznot tudnak húzni, míg hosszú távon a kisebb játékosok kiszorulhatnak a piacról.
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street tőzsde