Befektetés

Mindenki a mínuszok elől menekül, ezek a befektetések bezzeg szárnyalnak

Portfolio
Sok hedge fundot kezelő szakember számára 2015 egy olyan év volt, amit inkább elfelejtene, mivel sokan a legrosszabb éves teljesítményüket futották 2011 óta. Eddig úgy tűnik, 2016 sem lesz sokkal kellemesebb. Voltak viszont olyanok is, akik az eső olajárak és a kínai aggályok ellenére szépen hoztak a befektetők konyhájára - írja a CNBC.
A 20 legjobb hedge fund együttesen 15 milliárd dollárt keresett a befektetőinek 2015-ben és jelentősen túlteljesítették a versenytársaik átlagos hozamát az LCH Investments adatai szerint.

A többi hedge fund együttesen 99 milliárd dollárt bukott a befektetői vagyonából tavaly.

A húsz legjobb fedezeti alap átlagosan 3,1 százalékos hozamot keresett tavaly, ami a történelmi átlagok alatt van, de még mindig a piaci indexek fölött, amelyek általában negatívak voltak.

A világ egyik legnagyobb hedge fundjának vagyonkezelője, Ray Dalio többet keresett a befektetőinek 2015-ben, mint minden más hedge fund, indulása óta 45 milliárd dollárral gazdagította már ügyfeleit. A cég zászlóshajó alapja, a Bridgewater Pure Alpha 3,3 milliárd dollárt hozott tavaly, ezzel már több mint 82 milliárd dollárt kezel. A Pure Alpha 4,7 százalékot emelkedett, a Pure Alpha Major Markets fund pedig 10,6 százalékot 2015-ben, a költségek levonása után is. Track recordja is szép; 1991-es indulása óta évesített 13 százalékot hozott eddig a befektetőinek.

Jól teljesített még Peter Davies és Stuart Roden Lansdowne Developed Markets alapja is, amely 2,1 milliárd dolláros hozamával most először került be a top 20-ba.

Soros György Quantum Endowment alapja, amit 2011-ben elzárt mindenki elől, aki nem családtag, "mindössze" 1 milliárd dollárral bővítette a családi perselyt tavaly. Az alap indulása óta a világ második legsikeresebb alapjának számít, 42,8 milliárd dollár hozamot szerzett eddig.

Az alapok versenytársai tavaly 1,56 százalékot vesztettek átlagosan a Eurekahedge adatai szerint.
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
nyugdíj191203gettystock