FONTOS Izrael meglépte azt, amitől mindenki rettegett – Most jöhet a háború legvéresebb csatája
 
Előfizetői tartalom

Íme a világ tíz leggazdagabb befektetője

Portfolio
A világ legsikeresebb befektetői a saját és az ügyfeleik zsebét is egyaránt tömik, akik igazán jól csinálják, dollármilliárdokat visznek haza jutalmul. A Business Insider a Wealth-X segítségével összeszedte a világ tíz leggazdagabb befektetőjét. Összesen körülbelül 260 milliárd dollárnyi vagyonuk van (ami a magyar GDP több mint duplája). Emellett ennek többszörösének megfelelő ügyfélvagyonért felelnek.

10.-7.. 10. James Simons, Renaissance Technologies, 14,3 milliárd dollár vagyon.Forrás: Europress / GettyA "Quant-király" James Simons az amerikai védelmi minisztérium kódfejtője volt a vietnámi háború alatt, de háborúellenes nyilatkozatai miatt elbocsátották. 1978-ban végezte el a Stony Brook Universityt, majd megalapította az első kvantitatív (vagyis matematikai modellt használó)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés