Előfizetői tartalom

Indul az MNB új rendszere - Így ellenőrizhetjük brókercégünket

Portfolio
A brókercégek ügyfelei február 10-től kérdezhetik le az MNB elektronikus felületén a szolgáltatójuknál vezetett értékpapír- és ügyfélszámla egyenlegüket. Az ÉSZLA néven induló alkalmazáshoz szükséges belépési azonosítót és a havonta változó jelszót a szolgáltatók automatikusan küldik majd ügyfeleiknek. Windisch László, az MNB alelnöke a jegybank mai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az új rendszer lehetővé teszi a fiktív számlák kialakulásának megakadályozását, miután az adatszolgáltatás biztosítja, hogy egy ügyfél és annak értékpapír-állománya se legyen kifelejtve az adatközlésnél.

Windisch László, az MNB alelnöke az MNB honlapján induló új rendszerrel kapcsolatban az alábbiakat emelte ki: Mintegy 3600 milliárd darab értékpapírt tart jelenleg nyilván a KELER a szolgáltatóknál. Az MNB honlapján elérhető új lekérdezési rendszert a tavalyi brókerbotrányok tettek szükségessé és indokolttá. Korábban a Felügyelet az összesített adatokat tudta összevetni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés