Előfizetői tartalom

Pioneer: fogunk még örülni az olcsó olajnak?

Portfolio
Mindenkit meglepett az év eleji részvénypiaci zuhanás egy öt éve tartó rali után, Kína lassulása, az olaj esése, valamint a fejlett piaci vállalatok gyengülő nyereségessége miatt a befektetők komolyan elkezdtek aggódni amiatt, hogy újabb válság következik. Pálinkás Ervin, a Pioneer Alapkezelő részvény befektetési igazgatója szerint viszont nincs akkora vészhelyzet, mint amit a befektetők magatartásából és néhány hedge fund menedzser jóslataiból olvasni lehet, fundamentumaiban ugyanis nem ingott meg a világpiac - hangsúlyozta a társaság mai sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt másfél-, két hónap egy ötéves tőzsdei rali után meglehetősen váratlanul és rosszul indult a szakember szerint. A mostani január az elmúlt 90 évnyi amerikai tőzsdetörténelemből a hatodik-hetedik legrosszabb volt. Csak pár nagyon durva (például a 2009-es) válság éve nyitott rosszabbul az ideinél. Nemcsak egy gyenge korrekcióról van szó, hanem sokkal többről. Egészen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés