Előfizetői tartalom

Felfüggesztett egy magyar alapkezelőt az MNB

Portfolio
Az MNB ma közzétett határozatában felfüggesztette a Globeserv Befektetési Alapkezelő Zrt. (korábban Reálszisztéma) tevékenységi engedélyét a kollektív portfoliókezelés vonatkozásában, s felszólította az engedélyezési feltételeknek történő folyamatos megfelelésre. A jegybank 30 millió forint bírságot szabott ki a társaságnak, s előírta, hogy folyamatosan feleljen meg a szavatoló tőkére vonatkozó jogszabályoknak, szüntesse meg a személyi feltételeket érintő hiányosságokat, s készítsen helyreállítási tervet - írja sajtóközleményében az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában felfüggesztette a Globeserv Befektetési Alapkezelő Zrt. (Globeserv) tevékenységi engedélyét a kollektív portfoliókezelés vonatkozásában, mivel a társaság nem felel meg a tevékenységvégzéshez szükséges személyi feltételeknek. A Globeserv az MNB határozatának kézhezvételétől a feltételek helyreállításáig - de legfeljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés